Paides linastub Anett Kontaveidist rääkiv dokfilm

Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Täna linastub Paide kinos dokfilm maailma endise teise reketi Anett Kontaveidi viimastest kuudest profitennisistina. Tegemist on ka ainsa Paides toimuva seansiga.

Eesti üks armastatuimaid sportlasi teatas 2023. aasta suvel, et lõpetab profikarjääri.

Dokumentaalfilm „Anett“ on üles võetud unikaalsel ajahetkel, tuues vaatajate ette tema viimase aasta tipptennises ja tema lahkumisotsuse küpsemise.

Linateos näitab kuuekordse WTA turniirivõitja argipäeva ja seda, milline töökus, sihikindlus, aga ka psühholoogiline pinge peitub edu taga.

Filmimine algas 2023. aasta märtsis, mil Kontaveit naasis pärast seljavigastust võistlustulle ja valmistus Madridi turniiriks.

Kaamera jälgib sportlast kodus, treeningväljakutel, Tallinnas ning võistlustel Madridis, Roomas, Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis.

Võttetiimil oli harukordne võimalus tabada pingelisi hetki enne väljakule astumist, olla kohal võiduhetkedel, aga ka siis, kui tuli leppida valusa kaotusega.

Filmis saavad sõna filmi peakangelase ema ja esimene treener Ülle Milk, vanaema Niini Miller, pikaaegne toetaja ja mänedžer Tarmo Sumberg ning Kontaveidi viimane treener Torben Beltz.

Järgmine Eesti film, mis Paide kinno jõuab, on luuletaja Juhan Liivi elul põhinev mängufilm "Vari", peaosas Päru Oja. Teost näeb kahel korral oktoobri lõpus.

Tagasi üles