Noored tuuakse kooli tagasi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel pildil on Noored Kooli programmi 5. lennu lõpetajad, kes praegu õpetavad lapsi erinevates koolides üle Eesti. Aprillis 6. lennu lõpetanutel tuleb veel läbida täiendav koolitus ning nemad  alustavad tööd õpetajaametis sellel sügisel.
Sellel pildil on Noored Kooli programmi 5. lennu lõpetajad, kes praegu õpetavad lapsi erinevates koolides üle Eesti. Aprillis 6. lennu lõpetanutel tuleb veel läbida täiendav koolitus ning nemad alustavad tööd õpetajaametis sellel sügisel. Foto: Erakogu

Haridusprogramm Noored Kooli toob kaheks aastaks koolidesse õpetama noored tegusad inimesed, kes pole õpetajaametit õppinud ega oma mingit õpetajana töötamise kogemust.  

Aprilli alguses lõpetas Noored Kooli (NK) programmi käigus juba kuues lend õpetajakandidaate ja nüüd ootab 24 noort  koolidelt tööpakkumisi.
Noored Kooli tegevjuht Kaire Kroos märkis, et koolid on näidanud uute osalejate töölevõtu vastu huvi üles. «Juba veebruari ja märtsi jooksul on laekunud sooviavaldusi. Kõiki kahjuks rahuldada ei saa, sest osalejate arv on piiratud, palju mängib rolli ka osalejate paindlikkus,» selgitas ta.
Kroos märkis, et kõikidele kandidaatidele loodetakse leida koolid hiljemalt juuni alguseks. Kõige rohkem on lõpetajate hulgas neid, kes soovivad  õpetada inglise keelt (6), eesti keelt ja kirjandust (5) ning ajalugu (5).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles