Samliku Pekker võttis taas uue aastaaja hoogsalt vastu. Juba hommikul vara kutsuti rahvast tähistama nii suvise pööripäeva saabumist kui ka pagarikoja pooleaastaseks saamist. Ehkki üdini jalakeerutamisüritusega tegu polnud, jagus lõbu siiski rohkelt.
Türi hinnatud kohvik avas oma uksed hommikul kell üheksa ning pidulisi oodati pärastlõunani välja. Suvine pööripäevapidu kulmineerus kell 11, kui pagarikoja välialal asus suvist meeleolu vormima diskor Kaisa Ailt.
Siseruumides askeldasid pagarid ja baristad külaliste kostitamise kallal – nende seas ka omanikud Eva ja Raido Soosaar, kellel olid käed-jalad ehk kõige rohkemgi tööd täis. “Ma olen olnud kohvide taga kinni, nii et ma pole väga jõudnud pead pöörata,” lausus Eva lustlikult.
Jahedamast ilmast olenemata olid Eva rõõmuks inimesed pagarikotta jõudnud ning end istuma sättinud isegi hubasele õuealale. “Õnneks ei saja. Päike ka päris ei paista, aga mõnus chill on,” sõnas naine.
Aastaaegade saabumise tähistamine on muutunud pagarikojale omamoodi traditsiooniks, kuna esmakordselt avati oma uksed just talvisel pööripäeval. “Kuna oleme kevadpealinnas, siis tundus loogiline siis ka pidu teha,” selgitas Eva pööripäevapidude tagamaid. “See oli ka väga vahva – meile endale ka natuke vaheldust. Siis mõtlesime, et teemegi sellel aastal suvest talveni välja.”
Mõistagi võis pekkerite tänaselt letilt leida tuntuid lemmikuid – hapusaiasid, pehmeid leibasid, mahedaid saiakesi. Erilise päeva puhul oli aga menüüsse supsanud ka pidusemaid roogasid. Nii sai kõhutäiteks nosida veel sealihavõileiba või lõhe- ning põdratartareid.
Joogivalikus hiilgasid sel korral külmemad janukustutajad – klassikalistest limonaadidest trendikate matcha ja espresso toonikuteni välja. “Jääga jookides teeme täna mõnda tavapärast jooki natuke teistmoodi – kasutame mõnda erilisemat siirupit ja natuke rohkem lilli,” kommenteeris Eva Soosaar. “Kaunistame pidulikumalt.”