Teatrisuvi jätkub prohvetilooga

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Albu koduleht

Eelmisel reedel pidas Albu vallavanem Kalju Kertsmik eelläbirääkimisi Eesti Draamateatri lavastaja Ingomar Vihmariga järgmise, 2013. aasta teatrisuve asjus.

«Ingomar Vihmar lavastab Albus Kukenoosi viljakuivatis Eduard Vilde ajaloolist romaani «Prohvet Maltsvet», koht inspireeris lavastajat ja lõime käed,» selgitas ta.
Kertsmik märkis, et dramatiseeringu kirjutab Vihmar valmis septembriks. «Näitlejad on Eesti Draamateatrist, aga vajadusel pöördume ka teiste teatrite poole, seejärel tuleb leida muusikaline kujundaja, kunstnik ja teised lavastusega seotud loomeinimesed,» lisas ta.


Eesti Draamateatriga loodab Kertsmik Albu valla nimel töölepingu sõlmida suve teises pooles. «Aasta lõpuks on selge, millised on tegelaskujud, kes mida mängib, kui palju etendusi tuleb, Kukenoosi viljakuivati mahutab korraga 300 inimest vaatama,» sõnas ta.


Sel aastal 13.–29. maini etendub Tammsaare muuseumi rehe all veel kümnel korral Urmas Lennuki lavastatud «Vargamäe varjus».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles