Noored pole valimisea langetamisest huvitatud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond Paide kultuurikeskuses
Valimisjaoskond Paide kultuurikeskuses Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järva Teataja palus poolesajal Paide ja Türi ühisgümnaasiumi 16-17aastasel noorel vastata küsimustele, saamaks teada, kui palju nad päevapoliitikat jälgivad ja kas soovivad valima minna.

Küsitlusest selgub, et poolesajast noorest 16 on valima minekust huvitatud. Kuigi ülejäänud põhjendasid valimistest kõrvalejäämist sellega, et poliitika neid ei huvita, näitasid vastused, et nende teadmised selles valdkonnas polegi kõige hullemad.


Kõik vastanud teadsid, et riigikogus on 101 kohta ja peale ühe noore oskasid nimetada kolme taasiseseisvunud Eesti Vabariigi presidenti.
Lõviosa noori teadis, et riigikogu pääseb alates 21. eluaastast, et Tallinnas on võimul Keskerakond, et orav on Reformierakonna vapiloom, et Kalle Laanet visati välja Keskerakonnast ja et viimastel valimistel pääses riigikokku neli erakonda.


Kuigi Eesti poliitikas on Reformierakond ja Keskerakond aastaid vaielnud selle üle, kas tulumaks peaks olema astmeline või mitte, pooldavad Järvamaa noorte teada astmelist tulumaksu mõlemad parteid. Suur hulk vastanuist arvas, et elamislubade skandaal oli seotud keskerakondlastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles