Tõstjad kontrollisid Tartumaal vormi

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval Tartumaal Kõrvekülas peetud kaheksandatel Saul Hallapi mälestusvõistlustel klassikalises tõstmises tuli varga­mäelane Leho Pent absoluutarvestuse esimeseks.


Spordiklubi Vargamäe treener Ahti Uppin sõnas, et võistlemas oli 34 sportlast, kes soovisid kontrollida oma talvist vormi. «Meie klubist olid võistlemas Audentese spordikoolis õppivad vennad Leho ja Ain Pent,» ütles ta. «Kahjuks jäi meilt mõni nõrgema vormiga tõstja võistlustele tulemata.»


Uppin sõnas, et vennad Pendid isiklikke rekordeid ei püstitanud. «Pigem kontrollisid algraskusi, millega alustavad kuu aja pärast Paides meistrivõistlusi,» sõnas ta.


Uppin sõnas, et Leho üritas ka rekordeid, kuid puhtalt treeningu pealt ja ilma erilise ettevalmistuseta jäid need tulemata. «Ebaõnnestus 142 kilogrammi rebimine ja 175 kilogrammi tõukamine, kuigi viimane oli tal juba rinnal,» täpsustas ta.


Leho Pendi tulemuseks kehakaalus kuni 85 kilogrammi jäi neil võistlustel 310 kilogrammi (rebis 140 kg ja tõukas 170 kg), mis andis 370 Sinc­lairi punktiga kindla esikoha.


Ain Pent tuli tihedas heitluses 311,14 Sinclairi punktiga kaheksandaks. «Tema tõstetulemuseks jäi 245 kilogrammi (105 + 140),» ütles Uppin. «Vaid kolm punkti rohkem oleks andnud juba viienda koha.»


Uppin sõnas, et Ain võistles teises grupis ja taganttulijatel kolmandas grupis oli teada tema tulemus, mis tuli üle teha.


Uppin ütles, et nüüd tuleb tõstjatel end ette valmistada 14. märtsil Paides tulevateks Eesti meistrivõistlusteks. «Seal on Leho Pendilt oodata uusi Eesti juunioride rekordeid,» lisas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles