Salum: Kooli vajadustega on täielikult arvestatud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Salum.
Ahto Salum. Foto: AFP / Scanpix

Ahto Salum
Paide gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja

Uus spordihoone sisaldab kõike, mida soovisin, ja kooli vajadustega on täielikult arvestatud. Uue hoone valmimine oli meile omamoodi nii-öelda totaalne muutumine.


Kui vanasti oli koolil kasutada vaid üks väike võimla, siis spordihallis saame tunnis kasutada kolme suurt väljakut, lisaks jõu- ja võimlemissaali ning jooksuradu. Uudne on sisejooksurada, kus kiirjooksu harrastada. Ka sisekaugushüppekasti meil enne polnud. Juurde tulnud võimlemissaal lisas kooli inventari rööbaspuud, poomi ja kitse.


Paide gümnaasiumi jõusaal oli varem nagu ka mujal koolides lihtsalt üks kang ja paar hantlit võimla nurgas. Spordihoones asub jõusaal eraldi ruumis, kus suuremad poisid saavad tundide ajal rammu kasvatada.


Vähem tähtis pole ka rohked riietusruumid, mis peaksid suurendama turvalisust ja lahendama hügieeniprobleemid. Varem said paljude klasside õpilased tundide vaheajal riietusruumis kokku ja aeg-ajalt kippusid õpilaste asjad kaduma.


Hügieeniga oli varem nii, et praktiliselt seda nõuda ei saanudki, sest pidevalt ühed klassid tulid ja teised läksid, pesemiseks aega ei jäänudki.


Hea on, et kogu kooli kehaline kasvatus koondub ühte kohta. Enne võimla valmimist olid tunnid üle linna laiali ja õppetöö kannatas selle all. Nüüd on meil võimalus võõrustada üle-eestilisi spordiüritusi ja pidada ülekoolilisi võistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles