Vantsi: Võrkpallurite treeningsaal sobib vaid lastele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villi Vantsi
Villi Vantsi Foto: Andrus Eesmaa

Villi Vantsi
Paide/Väätsa/Türi võrkpallimeeskonna treener

Uus spordihoone on kena, aga iseasi on, kuidas see toimima hakkab.


Võrkpallurite treeninguks on kõige tänavapoolsem saal, mis eriti õnnestunud pole. Platsi piirid on liiga seina ääres ja ruumi on vähe ning hoone üks nurk on seal ära lõigatud. Lastega on võimalik trenni teha, aga täiskasvanutega jääb osa asju lihtsalt tegemata.


Võistlusmänge saab pikuti üle kolme väljaku mängida, sel juhul ruumipuudust pole. Muidugi oleneb ka, mida hoone lõunakülje klaasseinaga ette võetakse, sest päikesepaistelise ilmaga ilma aknakateteta hakkama ei saa. Kui sooviksime sealses saalis esiliigamänge pidada, peaksime ka seal harjutama. Vastasel juhul pole meil mängus mingisugust eelist, vaid tuleme nagu vastasedki täiesti võõrasse saali mängima.


Vähemalt korra nädalas tuleks võistlussaalis harjutada, et tajuksime ruumi. Kodusaalis mängija oskab hinnata erinevate ruumiosade kaugust ja teab oma asukohta.


Seda peaksin küll mainima, et niisuguse esindushoone asukoht Kesk-Eestis on ideaalne. Kui linnal on plaanis mõnda suuremat rahvaspordiüritust võõrustada, on inimestel üle Eesti võrdne maa kohale tulla.


Uue spordihalli kasutus oleneb suuresti ka saali võimalikest rendihindadest. Siiani oleme harjutanud nädalas korra Türil ja kaks korda Paides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles