Koeru lükkas varuplaani tulevikku

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru keskkooli direktor Tiit Kalda.
Koeru keskkooli direktor Tiit Kalda. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kolme omavalitsuse alusel moodustatava sihtasutuse Järva Maagümnaasium kava lükkus edasi, sest Koeru vallavolikogu otsustas neljapäevasel istungil saata eelnõu teisele lugemisele.

Järva-Jaani volikogu kiitis sihtasutuse heaks samuti neljapäevasel istungil, varem on seda teinud Ambla vallavolikogu.
Nii Järva-Jaani vallavanem Arto Saar kui ka Ambla vallavanem Rait Pihelgas tunnistasid, et otsus muudab sihtasutuse moodustamise ajakava pingelisemaks. «Tahtsime sihtasutuse ära teha, et saaks tegevusi jätkata, aga koostööle see kindlasti kriipsu peale ei tõmba,» kinnitas Pihelgas.
Saar lisas, et ühise sihtasutuse loomine ei tähenda veel kooli loomist. «See on varuvariant juhuks, kui peaks selguma, et eraldi pole võimalik jätkata,» sõnas ta.
Järva-Jaani volikogu otsus oli ühehäälne. Koeru vallavolikogu esimees Himot Põldver märkis, et  nendegi otsus oli ühehäälne. «See ei tähenda, et me ühise kooli loomist ei soovi, aga teadmatust on palju ja me ei taha kiirustada,» ütles ta.  
Koeru vallavanem Väino Tippi märkis, et vastamata küsimusi on seoses sihtasutusega tõesti päris palju. «Näiteks puudub selgus, kui palju sihtasutuses osalemine maksma läheb,» märkis ta.
Ka eelistas Koeru volikogu pigem oma kooli säilimist. «Minagi eelistaksin, et Koerus gümnaasiumiaste säilib, kuid näen selles varuplaani juhuks, kui see ei peaks õnnestuma,» lausus Tippi.
Koeru keskkooli direktor Tiit Kalda kinnitas, et lähema paari aasta jooksul gümnaasiumis õpilaste arvuga probleeme tulla ei tohiks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles