Lastel ei soovitata Paide tehisjärve minna

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lõppesid Paide tehisjärve ääres iga-aastased niitmistööd.
Eile lõppesid Paide tehisjärve ääres iga-aastased niitmistööd. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Kuna viimastel päevadel on inimesed kurtnud pärast suplust Paide tehisjärves nahasügelust, otsustas Paide linnavalitsus koostöös G4S rannavalvega, et rannas heisatakse kollane lipp.

 See tähendab, et suplemine on ohtlik lastele, eakatele, haigetele ja kehva ujumisoskusega inimestele. Paide linnavalitsuse keskkonnanõuniku Tiina Kivila teatel võetakse uued veeproovid esmaspäeval,  tulemused selguvad kõige varem reedeks, 13. juuliks.
Terviseameti Järvamaa esinduse hinnangul järves midagi sinivetikate õitsemisele ei viita. «Ilmselt keerutati taimede niitmisel miski põhjamudast välja või muutus mõni muu organism konkurendi eemaldamisel elujõulisemaks,» arvas ameti keskkonnatervise vaneminspektor Geidi Rõõm.
Tema ütlust mööda võetakse vetikaproovid 25. juulil või sellele järgneval nädalal. «Nähtava õitsengu korral  võetakse proovid varem,» kinnitas Rõõm.  
Ta rõhutas, et vees on sinivetikad madalal tasemel alati olemas, aga nende õitsenguks on vaja palavat ja tuulevaikset ilma. Ujujatel soovitab ta pärast suplust end loputada ja riided vahetada.
Inimesed, kel on suplusvee kohta kaebusi-märkusi, võivad helistada Terviseametisse telefonil 38 50 502, Paide linnavalitsusse telefonil 383 8600 või kirjutada e-posti aadressil
tiina.kivila@paide.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles