Aasta naine peab olema tegus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa valla esimese aasta naise tiitliga pärjati eile Väätsa põhikooli õppealajuhataja Anneli Mand.
Väätsa valla esimese aasta naise tiitliga pärjati eile Väätsa põhikooli õppealajuhataja Anneli Mand. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Aasta naise tiitli vääriliseks tunnistati reede õhtul kaks tegusat ja ettevõtlikku naist, kelle südameasjaks on kujunenud haridus- ja kultuurivaldkond.


Reede õhtul Väätsa rahvamajas olnud naistepäevapeol kuulutati välja valla esimene aasta naine. Selle tiitli vääriliseks pidas viieliikmeline eranditult meestest koosnev žürii Väätsa põhikooli õppealajuhatajat  Anneli Mandi.



Väätsa rahvamaja juhataja Margo Hussar tunnustas Anneli Mandi kui aktiivset inimest, keda huvitab ka kõik see, mis pole otseselt haridusega seotud. «Anneli on mitme tava algataja, MTÜ Kooli Sõbrad asutajaliige, Väätsa valla lehe toimetaja,  Helmi Tohvelmani nimelise näitlejapreemia ürituse mitmeaastane eestvedaja, kultuuri- ja hariduskomisjoni liige, koduloo-uurija,» põhjendas ta.



Hussari ütlust mööda on Anneli Mand tõeline valla patrioot, kes paistab silma töökuse ja abivalmidusega.


Kokku laekus Väätsa valla aasta naise konkursile kaheksa kandidaati, kelle seas oli mitu külaelu eestvedajat.



Reede õhtul kuulutati aasta naine välja ka Koeru valla naistepäevapeol. Konkursile esitatud üheksa kandidaadi seast vääris hindamiskomisjoni meelest  seda tiitlit kandma tantsujuht ning Koeru haridus- ja kultuuriseltsi esimees Ülle Jääger.



Ka Jääger on silma paistnud aktiivse tegutsejana, kel pudeneb häid mõtteid ideid lausa jooksu pealt.


Koeru kultuurimaja kunstiline juht Krista Jürgens ütles, et Ülle au ja südametunnistus on rahvatants. «Ta on aastate jooksul viinud oma rühmi küll laulupidudele, küll Euroopa suuremale rahvatantsufestivalile Europeadile, kooli rühmadega korraldab ta tantsuetendusi,» selgitas ta.



Inimesena on Ülle Jääger Jürgensi meelest ääretult abivalmis, kel on ideepuuduses vaevlejatele alati mõni hea mõte välja pakkuda.



Konkursi korraldaja, Koeru valla konstaabel Mati Seire ütles, et Ülle Jäägerile otsustas aasta naise tiitli anda 14-liikmeline mehine komisjon, mille koosseisu oli sihilikult valitud võimalikult paljude eluvaldkondade esindajaid.



Aasta naise konkursse tehakse ka mujal Järvamaal. Täna õhtul selgub Kareda valla majas naistepäevapeol Kareda valla aasta naine, esmaspäeval kuulutab Paide politseijaoskond välja oma aasta naise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles