Kolmapäevani saab esitada kandidaate Paide linna aukodanikuks ja vapimärgi kavaleriks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Veel selle kolmapäevani saab esitada kandidaate Paide linna aukodaniku tiitlile ning vapimärgi kavaleriks.

Ettepanekud tuleb esitada kirjalikult Paide Linnavolikogu kantseleisse. Ettepanekuid võivad teha kõik füüsilised isikud, asutused, ettevõtted ja mittetulundusühingud.
Paide linna aukodaniku nimetus on Paide kõrgeim autasu, mis omistatakse füüsilisele isikule linnapoolse austusavaldusena Paide linnale osutatud teenete eest. Aukodaniku tiitliga kaasneb rahaline preemia, tunnistus ning inimese nime ja foto lisamine linna auraamatusse.


Paide linna vapimärk on linna autasu, mis antakse füüsilistele isikutele Paide linnale osutatud teenete eest. See on valmistatud hõbedast ning kujutab Paide vallitorni kaheksakandilist põhiplaani, mille sees olevate ristide värvid on Paide linna lipuvärvid. Lisaks on märgil Paide linna vapp ning siseküljele graveeritud märgi number, andmise aasta ning vapimärgi saaja ees- ja perekonnanimi. Vapimärgi saaja foto ja nimi lisatakse Paide linna auraamatusse ning sellega kaasneb rahaline preemia ja tunnistus.


Linna aukodaniku tiitli ning vapimärgi andmist otsustab Paide Linnavolikogu komisjon, mis vaatab läbi esitatud ettepanekud ja teeb volikogule ettepaneku autasude omistamiseks. Nii aukodaniku tiitli kui vapimärgi saajad otsustad linnavolikogu septembrikuu istungil ning komisjoni otsust ei avalikustata enne volikogu istungit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles