Tänavavalgustust ootab ees revolutsioon

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Koigi valla Sõrandu küla tänavavalgustus võib olla küll maakonna üks väiksemaid, aga sellest hoolimata näitab see teistele omavalitsustele teed, sest valgust annavad seal üksnes säästlikud LED-lambid.

Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg ütles, et esialgne plaan nägi ette muuta tänavavalgustus säästlikumaks Koigis, ent kui selgus, et kõige kiiremini on vaja lambid korda saada Sõrandu külas, otsustasid nad seal katsetada.


Neli valgustit läks koos paigaldusega maksma 1623 eurot ja nüüd võib Sõrandu rahvas olla uhke, et neil on kui mitte terve riigi, siis vähemalt Järvamaa kõige keskkonnasõbralikum tänavavalgustus.


Sõrandu küla elanik Maidu Puhmaste on igati rahul, et vana tänavavalgustuse asemel on nüüd külas nüüdisaegne, mis peaks energiasäästlikult töötama paarkümmend aastat.
Puhmaste sõnul said valgustid kiiresti püsti, aga elektriga on seal probleeme olnud. Ta loodab, et pimedate õhtute saabumiseks saavad ka elektrimehed oma töö valmis.


LED-valgustite kohta on Puhmastel öelda üksnes kiidusõnu. «Kui nad põlevad, siis on ikka poolde põldu kõik valge,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles