Ainus raamatupood läks pankrotti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi pool sajandit asus raamatupood Paides Väike-Aia tänaval, kuid möödunud aasta juulis pani pood uksed lukku.
Ligi pool sajandit asus raamatupood Paides Väike-Aia tänaval, kuid möödunud aasta juulis pani pood uksed lukku. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Juunis tähistas OÜ Kirjatare juhataja Vaike Arvola 45. tööaastat Paide raamatukaupluses, neljapäeval istus ta aga kohtus, kus kuulutati välja maakonna ainsa raamatukaupluse pankrot.

Arvolale ja tema kaastöölisele Elle Tuikenile polnud raamatukauplus mitte üksnes äri, vaid suur osa nende elust, mistõttu üritasid nad kahekesi viimse hetkeni kauplust lahti hoida.

Arvola ütles, et kaupluse sulgemise taga on ainult üks põhjus – seal ei käinud enam ostjaid. «Inimesi isegi käis, kuid neil polnud raha raamatuid osta,» nentis ta.

Arvola uskus, et palju ostjaid kaotasid nad suurtele toidukauplustele, kuhu on üles seatud ka raamatuletid nõutavama kirjandusega.

Interneti ja kataloogide kaudu teevad kirjastused nii soodsaid pakkumisi, et väike raamatukauplus ei suutnud nende hindadega konkureerida. «Inimesed käisid meie poes, lehitsesid raamatut ja läksid ostsid selle siis kataloogi vahendusel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles