Elektriauto pealesunnitud valikud

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Koeru valla eakad teavad, et teisipäev on toiduringi päev. Siis müüakse ka värsket kala ning huvilised on selleks päevaks esitanud valla sotsiaalnõunikule Annika Aavale või sotsiaaltöötajale Rutt Vihtrele oma nimekirja soovidega.

Juulikuu viimasel päeval oli Annika Aaval vaja elektriautoga kohale toimetada nelja proua toidukraam, lisaks peale võtta ka üks memm oma ratastooliga, et kaks sõitu – arstilkäik ja poering – ühitada. Kõik oleks väga lihtne, kui vedada poleks toidukraami. Oleks vaid memm ja ratastool. Või oleks ainult toidukraam. Või toidukraam ja ratastool. Või memm ja ratastool. Või natuke vähem toidukraami – nii umbes üks kotitäis.
Otsustasime olukorra üheskoos n-ö läbi mängida, et reaalses elus kõik paremini sujuks.

Poes oli Annika Aava juba ära käinud ja pagasiruumi täitsid kilekotid toidukraamiga. Kõik sinna paraku ei mahtunud – neid jätkus ka tagaistmele. «Ratastooli pean kindlasti kaasa võtma, sest arsti juures selleta ei saa,» arutles Aava.
Ainuke variant näis olevat tõsta kokkupandud ratastool istme peale, sest seda kahe istme vahele mahutades poleks juhil jalgade jaoks ruumi jäänud. «Kõrvalistuja esiiste peab olema maksimaalselt taga, et eakatel oleks sisenemisruum võimalikult suur,» juhtis Aava tähelepanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles