Kultuurihiis kutsub sünnipäevale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel asuvas Järvamaa kultuurihiies on valminud uus külakiik. Ka kõlakoja ehitus on lõppjärgus. Kuigi esialgu pidid mõlemad valmis saama 10. augustiks, segasid ehitustöid vihmased ilmad.

Kõlakoja mõte tekkis muuseumil pärast möödunudaastast Vargamäe võistutantsimist, raha nii külakiige kui ka kõlakoja tarvis taotles muuseum LEADERi programmist. «Vastsed ehitised avame 20. augustil kell 14, mil tähistame ka Järvamaa kultuurihiie 20. sünnipäeva,» ütles muuseumi juhataja Aune Suve. «Lava tantsib avatuks segarahvatantsurühm Kakerdaja ja kiige avab lauluga segakoor Sink Sale Proo,» täpsustas Suve.


Tema kinnitusel on sel päeval kultuurihiide oodatud nii need, kel kasvab seal oma puu, kui ka lihtsalt kultuurihuvilised.
Kui uus kiik meeldib ilmselt eelkõige muuseumi noorematele külastajatele, siis kõlakoda mitmekesistab Suve hinnangul rahvakultuuriürituste korraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles