Avanev elektriturg toob erinevaid hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kannust hommikuteeks vett valav paidelane Lucia Ašmarina on mitu korda vahetanud mobiilioperaatorit, nii lubab ta ka elektri puhul ära oodata valikud, et siis otsustada, kuidas jätkata.
Kannust hommikuteeks vett valav paidelane Lucia Ašmarina on mitu korda vahetanud mobiilioperaatorit, nii lubab ta ka elektri puhul ära oodata valikud, et siis otsustada, kuidas jätkata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmise aasta alguses avanev Eesti elektriturg tähendab võimalust valida, kellelt millise hinna ja tingimustega elektrit osta. Valiku tegematajätmine ei tähenda vooluta jäämist.

Paidelane Lucia Ašmarina on kursis, et 1. jaanuarist saab ta valida, kellelt elektrit osta. Ette karta ja paanitseda ta ei oska ega tahagi. «Elektrita ju elu ette ei kujuta ja alternatiive ka pole,» sõnas ta.
Mobiilioperaatorit on Ašmarina mitu korda vahetanud, nii lubas ka elektri puhul ära oodata valikud, et siis otsustada, kuidas jätkata.

Selleks et oskaksime langetada otsuseid, keda elektrimüüja valikul eelistada, keda välistada, korraldab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) koos konkurentsiametiga maakonnakeskustes teabepäevi.
Neist esimene oli eelmisel kolmapäeval Järva maavalitsuses, kohal oli nii talumajapidamiste, korteriühistute, kohaliku omavalitsuse esindajaid kui ka väikeettevõtjaid.


MKM energeetikaosakonna juhataja Timo Tatar selgitas, et peamine ja kõige suurem muudatus, mida elektrituru avanemine kaasa toob, on vabadus valida endale sobivaim elektrimüüja ja temaga hinna suhtes läbirääkimisi pidada. «Iga elektritarbija on vaba otsustama, millise ettevõtte käest elektrit osta ning millal elektrimüüjat vahetada, nii nagu teeme seda mobiilisideoperaatorite puhul,» lausus ta.
Et muudatused tekitavad pingeid, nii kostis ka teabepäevale tulnute seast küsimus, milleks seda elektrituru vabanemist ikka tarvis on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles