Kõrvitsad kasvavad puu najal kõrgustesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türil Tähe tänavas elava Vambola Liivranna aias kasvavad kõrvitsad õunapuu najal. Sellist nutikust sundis Liivranda kasutama maja ümbruse maalapi väiksus.

 «Vaid õunapuu alla oli veel ruumi kõrvitsaid istutada ja et saaki saada, tuli midagi välja mõelda. Nii suunasingi kõrvitsad kasvama õunapuu najal ülespoole» selgitas ta. «Esimest aastat proovin, kuid saaki tuleb kuis mühiseb ja nii kasvatan järgmistelgi aastatel.»
Neljale kõrvitsale on Liivrand juba aluse ehitanud, samuti redeli, et kõrgustes toimuvat jälgida. «Kolme sorti kasvab siin: õli-, hiid- ja harilik kõrvits. Armastan kõrvitsat süüa ja siit jagub lastelegi,» ütles ta.
Liivrand sõnas, et aiandus on tema hobi, millega on hea pensionipõlves aega sisustada. Hobi korras on tema väikesel majaümbruse maalapil kasvamas kõik vajalik kartulitest-porganditest maasikate-vaarikateni.
Aeda on Liivrand mahutanud paar õunapuud, pähklipuu ja viinamarjad ja ohtralt lilli. «Akent avades on ikka hea, kui tuppa tuleb meeldivat lillelõhna,» sõnas ta sätitud aias mururibal jalutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles