Imavere õpilane võitis üleriigilise etluskonkursi

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu / Järva Teataja.

Imavere põhikooli teise klassi õpilane Haldi Välimäe võitis esmaspäeval üle-eestilisel etlusvõitlusel «Ellen Niiduga Midrimaale» nooremas vanuserühmas (I-III kl) esikoha.

Teda juhendas õpetaja Margit Reinpõld.
Võistu etlemas oli 22 õpilast 15 koolist ja viiest maakonnas. Paremad said auhinnaks Ellen Niidu raamatu koos kirjaniku pühendusega, järjehoidja ja kommi.
Žürii esimees, Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband sõnas, et Haldi Välimäe puhul võlus hindajaid vahetu ja loomulik esinemine. «Haldi on väga emotsionaalne tüdruk ja tema valitud luuletused sobisid talle imehästi,» ütles ta.


Tomband märkis veel, et Haldit oli mõnus kuulata, sest temas on küllalt vigurit ja laval tunneb ta end vabalt. «Samas ei läinud ta žestidega liiale, kõike oli täpselt parasjagu,» lisas ta. Etlusvõistluse üks korraldajatest, Tapa linnaraamatukogu juhataja Kersti Burk ütles, et esimese korra kohta oli lugejaid lapsi küll. «Minule teeb rõõmu, et nii paljud lapsed leidsid tee luule juurde, sest enne võistlust olid klassides, koolides ja maakondades eelvoorud, mis tähendab, et Ellen Niidu luulet lugesid paljud,» lausus ta.
Haldi Välimäe viis üle-eestilisele võistlusele maakonnavooru võit.


Burk selgitas, et Ellen Niidu luulevõistluse mõttele tuli Tapa valla kirjandusklubi liige ja Tamsalu gümnaasiumi õpetaja Marika Rajur.
Võistluse korraldajad küsisid selleks luba ka Ellen Niidult. Burk sõnas, et Tapa on sobiv koht võistlust korraldada seetõttu, et Ellen Niit on seal aastatel 1938–1943 koolis käinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles