Maakonna uhkeim köök alustas tööd

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel päeval oli õpilaste lemmiktoiduks hakklihakaste.
Esimesel päeval oli õpilaste lemmiktoiduks hakklihakaste. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eile uksed avanud Järvamaa kutsehariduskeskuse Paide õppekoha uue söökla sisustus ei jää alla isegi Eesti tipprestoranidele.

Järvamaa kutsehariduskeskuse söökla juhataja ja praktikajuhendaja Peep Evardi ütles, et köök on sisustatud tehnika viimase sõna järgi ja kindlasti on see maakonnas uhkeim.
Kuigi kokaeriala kutsehariduskeskuses pole, on köögi sisustus selline, et seal võib koolitada kokki ka tipprestoranide tarvis.


Evardi tõi näite, et kohati on köögitehnika juba nii targaks muutunud, et ei jäta õpilastele õppimisruumi. Korraliku auto hinda maksev ahi teeb tema selgitusel ära nii suure osa koka tööst, et kui õpilased sellega toitu valmistavad, ei saa nad tavalises köögis hiljem hakkama.

Õpilastelt said kokad kiita, kuid Evardi selgitas, et suur osa sellest, et lastele toit maitses, on uuel majal, ilusatel ruumidel, kus kogu sisustus kuni nugade ja kahvliteni välja on uus. «Inimene sööb ju silmadega,» sõnas ta.
Uus söökla ei jää üksnes oma maja rahva kasutada, sinna on oodatud keha kinnitama linnarahvaski.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles