Osa turiste jättis suvel Järvamaa vahele

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli lõpus külastasid Paide Vallitornis asuvat Ajakeskust 19liikmeline grupp jaapanlasi. SA Wittenstein juhatuse liikme Ants Hiiemaa ütlust mööda oli tegu nende esimese jaapanlaste grupiga.
Juuli lõpus külastasid Paide Vallitornis asuvat Ajakeskust 19liikmeline grupp jaapanlasi. SA Wittenstein juhatuse liikme Ants Hiiemaa ütlust mööda oli tegu nende esimese jaapanlaste grupiga. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Kui maakonna turismimagneteid Kilplalat ja Ajakeskust Wittenstein külastas tänavu turiste rohkesti, oli Järvamaa infopunkti andmetel maakonna külastatavus nigelam kui eelmisel aastal.

Kareda vallas Müüsleri külas tegutseva Kiplala küla mampsel Helena Siiroja ütles, et käed-jalad on kogu aeg tegemisi täis nii, et korralikku statistikat pole jõudnud veel kokku panna. «Suvekuudel oli meil võrreldes eelmise aastaga tööd küll rohkem. Peresid käis kohe kogu aeg, eriti laupäeviti ja mitte ainult eestlasi, vaid ka soomlasi ja sakslasi,» selgitas ta.

Kilplala hooaeg jätkub septembris klassiekskursioonidega, aga järgmisel aastal on kavas üllatada külastajaid veel ühe atraktsiooni ehk mängutoaga.

Ajakeskuse Wittenstein kultuuriprojektide juht Sander Tammist ütles, et külastajaid oli tänavu oluliselt rohkem kui eelmisel aastal, seda suuresti seetõttu, et tänavu korraldasid nad rohkem üritusi ja tegid laialdasemalt reklaami. «Kutsusime meie üritustele nii lehes kui ka teles ja see on hästi mõjunud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles