Arvo Sarapuu: Järvamaad päästaks üks omavalitsus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu.
Arvo Sarapuu. Foto: Tiit Reinberg

Endine Järva maavanem Arvo Sarapuu ennustab, et Järvamaa laguneb edasi ja seda kiiremini, kui me arvata oskame, kui siinsed omavalitsused ei ühine.

Kui tahame Järvamaad säilitada, siis Sarapuu ütlust mööda pole meil alternatiivi ühele ja tugevale omavalitsusele keskusega Paides. Ta tõi näite, et paarkümmend aastat tagasi elas Järvamaal 44 000 inimest, aga nüüd on neist üle 10 000 siit lahkunud.

Praegu Tallinnas abilinnapeana töötav Arvo Sarapuu lisas, et pealinna kõige väiksemas linnaosas on ka elanikke rohkem kui Järvamaal kokku.

Sarapuu hinnangul on tarvis tugevat omavalitsust, kes oleks nii riigi kui ettevõtjatega suhtlemisel väärikas partner. «Kui olin maavanem, tegelesime palju just ettevõtlusega, kuid praegu arutatakse väikestes valdades, kuhu peaks kiigeplatsi ehitama,» lausus ta. «Kiigeplatsid on muidugi toredad asjad, kui inimestele nad tööd ei anna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles