Sügis langetab kinnisvarahindu

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eraisikuna korterit müüva Kalvi Veileri sõnul on sügise saabudes kinnisvaraturule saabunud täielik vaikus.
Eraisikuna korterit müüva Kalvi Veileri sõnul on sügise saabudes kinnisvaraturule saabunud täielik vaikus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sügiseste ilmade saabudes näitavad Järvamaal kinnisvarahinnad langust nii korterite kui ka majade puhul, kuid üüripinda leida on jätkuvalt keeruline.

Tare Kinnisvara juht Hele Kaasiku sõnas, et kui suuremates linnades on siit-sealt lugeda, et hinnad kinnisvaraturul aina tõusevad, siis Järvamaal näeb tema pigem langustendentsi. «Otsitakse ikka aina odavamaid ja müüa saavad need, kes on valmis hinda alla laskma,» selgitas ta.

Järvamaal kinnisvara osta sooviv klient on Kaasiku kogemust mööda hinna mõttes kokkuhoidlik ja seetõttu valmis ostma ka rohkem remonti vajavat elamispinda.

Arco Vara hindaja-maakler Lea Kerma sõnas, et kuigi Järvamaal on korterite ja majade hinnad juba üle aasta püsinud samad, võivad sügisel need veelgi langeda. «Seda just ülehinnatud objektidel, kus omanik on püüdnud pikemat aega müüa temale sellega kaasnevat emotsiooni, kuid ostjale see ju ei mõju ja nii tuleb tehinguni jõudmiseks hinda langetada,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles