Laisk toodab toormahla

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Masin, mis oma geniaalse tööpõhimõttega muudab kõik kivideta sügisannid loetud ajaga maitsvaks toormahlaks ega nõua suurt käsitsemisoskust, on laisa mahlategija ideaalne valik.

Roostevabast metallist kokkukeevitatud silinderjas kere, kolme tugijala vahele kinnitatud elektrimootor, ümmargune kaas ja puidust lükuti on sellise pressmasina elutähtsad osad.

Tööstusvoolu tarbiv mootor on küllalt võimekas, nii et ükskõik kui suur puu- või juurvili probleeme ei tekita. Tõsta aga lükuti üles, suru vili masinasse ja oota (aega kulub vilja purustamiseks ja pöörlevas trumlis mahla eraldamiseks), et kere allosas olevast tilast hakkaks mahl voolama.

Masina tootlikkus sõltub otseselt mahlategija nobedusest, sest peale ämbrit või paari on kere kuivaks pressitud massi täis ning edasiseks tööks tuleb ette võtta pisike puhastusaktsioon.

Toormahl sobib ideaalselt kohe tarbida (pudelisse suletuna võib külmkapis ka pisut säilimisaega võita).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles