Punasärklased haarasid Paides võimu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna pärastlõunal võis Paide kesklinna ümbruses näha jälle sadu punastes särkides noori, kes andsid suurel heategevuslikul teatejooksul osalemisega oma panuse õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud laste toetamiseks.


Samal ajal jooksid noored veel 17 Eesti linnas, kokku kaasasid teatejooksud üle Eesti pea 8000 V-IX klasside õpilast. Sellel aastal toimus üritus juba viiendat korda.

Järvamaa Spordiliidu tegevjuht Piret Maaring ütles, et siinsel jooksul tegi kaasa ligi 300 jooksjat. Paide gümnaasiumi staadionil peetud üritusel oli esindatud 11 kooli. «Jooks toimus pendelteate põhimõttel, kus igal osalejal tuli läbidas üks staadioniring ning võistluspäeva alustasid oma etteastega viiendikud ning lõpetasid üheksandikud,» märkis ta. «Võitjaid ei selgitatud, tähtis oli osavõtt ning jooksuga õilsale kampaaniale tähelepanu tõmbamine.»

Teatejooks on heategevuslik üritus, mis toetab liikumisvõime kaotanud lapsi. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning teiselt poolt saavad nad jooksuga anda oma panuse nende eakaaslaste jaoks, kes on õnnetu juhuse läbi liikumisvõime kaotanud.
Teatejooks toetab õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud lastele ainulaadse ratastooli-mängupargi rajamist. Soovi korral on võimalus teha vabatahtlik annetus SA Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskus heategevuskontole SEB pangas 10220055979011. Kõigil inimestel on võimalik teha annetus ka läbi Elioni heategevusnumbri 900 7777. Ühe kõne hind on 35 krooni. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles