Inimesed söövad valmistoitu aina rohkem

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Erakogu

Esimesel poolaastal ligi 15 protsenti kasvanud valmistoidu osakaal toiduainetetööstuse toodangust viitab sellele, et aina enam inimesi eelistab osta näiteks salateid ja võileibu.

Valmistoitu tootvad ettevõtted tootsid tänavu esimesel poolaastal ligi 100 miljoni euro väärtuses. Sisetarbimise suurenemise ja ekspordi elavnemise toel kasvas müügitulu 9,1 protsenti, selgus Maaeluministeeriumis koostatud valmistoitu tootvate ettevõtete 2016. aasta I poolaasta ülevaatest.

Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand tõdes, et valmistoidu osakaal kasvas ligikaudu 15 protsenti Eesti toiduainetööstuse toodangust ning kasvav trend on pidev alates 2010. aastast. Ligikaudu pool Eestis toodetavast valmistoidust eksporditakse, 2016. aasta esimesel poolaastal kokku ligi 54 miljoni euro väärtuses. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes eksport seitse protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles