Valitsus andis põhikooli ehituseks 4,4 miljonit

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktus Paide ühisgümnaasiumis.
Aktus Paide ühisgümnaasiumis. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna kinnitas valitsus investeeringu, et ehitada Paidesse põhikool.

Valitsus kinnitas  22 kooli uuenduse 55,3 miljoni euro eest. Paide põhikooli (Kooli 1) ümberehituseks ja osaliseks lammutuseks eraldas valitsus 4 455 156 eurot.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles, meie lapsed ja noored väärivad paremat õppekeskkonda. „Omavalitsused esitasid väga tugevaid projekte, et teha oma põhikoole õpetamissõbralikumaks ja säästlikumaks, mistõttu suurendasime ka taotlusvooru mahtu. Täna tehtud ja tulevikku vaatavatest investeeringutest võidavad tuhanded lapsed veel ka aastakümnete järel,“ ütles minister Reps.

Selle projektivooru käigus ehitatakse üle 61 000 ruutmeetri nüüdisaegset ja säästlikku koolipinda.

Põhikoolivõrgu korrastuseks korraldab ministeerium vähemalt kaks taotlusvooru. Tänavu avaneb ka teine voor, kuhu oodatakse taotlusi omavalitsustelt, kes korrastavad oma koolivõrku.

Kahe taotlusvooru investeeringute maht koos omaosalusega on kokku umbes 106 miljonit eurot, millest 92 miljonit tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles