Sünnipäevakink Eestile võtab juba ilmet

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruari alguses kirjutas Järva Teataja sellest, et Eesti Vabariigi 100. juubeliks saavad mitmes Järvamaa omavalitsuses asuvad hooned seintele uhked maalingud. Seni pole ilmastikuolud välistingimustes tehtavaid töid küll soosinud, ent alates eelmisest nädalast on üks Paides asuv ehitis tasapisi uut ilmet omandamas.

Kunstnik Andres Pleesi on nimelt käsile võtnud Paides Arvo Pärdi muusikaaia läheduses asuva alajaama hoone, mis on nüüdseks saanud aluskrundi ning juba ka esimesed joonistused on seal näha.

«EV 100 sündmustiku kestel soovib Järvamaa kinkida vabariigile ja tema kodanikele ilusama avaliku ruumi ning luua juubeliperioodi jooksul 2017–2020 Järvamaa avalikku ruumi 100 kunstiteost,» on maavanem Alo Aasma Järva teatajale varem öelnud. «Pean silmas kortermajade seinte, alajaamade, vanade veetornide või mõne muu avalikus ruumis asuva seinapinna katmist kunstiteosega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles