Otsid sobivat eriala? Tee virtuaaltuur JKHKs

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Kutsehariduskeskus
Järvamaa Kutsehariduskeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kutseõppeasutustes üle Eesti on augustikuuni käimas suvine vastuvõtt. Erialavalik on lai,  pakkudes õppimisvõimalusi kõikidel kutseõppetasemetel ja ligi 230 õppekaval. Edasiõppimisvaliku langetamisel saab kutsekoolidega eelnevalt tutvuda virtuaaltuuride vahendusel.

 

Järvamaa kutsehariduskeskuses saab virtuaaltuuri teha siin!

„Käesoleval suvel on valmimas virtuaaltuurid 31 kutseõppeasutusest, mis annavad interaktiivse ülevaate Eesti kutsekoolide kaasaegsest infrastruktuurist, hoonetest, masinapargist, erialadest ja olemusest,“ kirjeldas projekti SA Innove kutsehariduse maine valdkonnajuht Kristel Mõistus.

„Kui erialavaliku ees seisvatel noortel on soov eelnevalt tutvuda Eesti kutsekoolide mitmekesiste võimalustega, siis virtuaaltuurid pakuvad selleks suurepärast ülevaadet. Tänaseks on valminud 27 kutsekooli virtuaaltuurid, millega saab tutvuda nii kutsekoolide kodulehtede kui ka kutseharidus.ee portaali vahendusel“, lisas Mõistus.

Tänavuse põhivastuvõtu mitmekülgse erialavaliku seas on ametid, nagu CNC-töötlemiskeskuse ning puidupingi operaator, keevitaja, tegevusjuhendaja, palkmajaehitaja, kondiiter, pehme mööbli valmistaja, IT-süsteemide spetsialist, logistik, kujundaja, projektijuhi assistent, juuksur, massöör jpt.

Erineva pikkusega õppekavad ja paindlikud õppevormid võimaldavad kutseõppesse õppima asuda nii põhi- kui ka keskkooli lõpetanud noortel ning täiskasvanuil, kel soov ümber- või täiendõppeks.

Lisaks koolipõhisele õppele on mitmes kutseõppeasutuses võimalik astuda ka töökohapõhisesse ehk õpipoisiõppesse, kus 1/3 õppetööst toimub koolis ning 2/3 töökohal. Suveperioodil on vastuvõtt töökohapõhisesse õppesse avatud enam kui 35 õppekaval.

Õppima asumiseks saab avaldusi esitada kas paberkandjal või elektroonselt. Lisaks on mitmed koolid liitunud Sisseastumise Infosüsteemiga (www.sais.ee), kus on avalduse esitamiseks tarvilik kehtiv ID-kaart.

Vastuvõtuperioodide koondtabeliga saab tutvuda siin: www.kutseharidus.ee/kutseoppeasutuste-avatud-uste-paevad-ja-vastuvott-201718. Lisainfot erialade ja tingimuste kohta leiab koolide kodulehekülgedelt.

Aastat 2017 tähistatakse oskuste aastana. Mitmeid üritusi ja tegevusi koondava teema-aasta eesmärgiks on tõmmata noorte tähelepanu kutseharidusele ja väärtustada Eesti ühiskonnas oskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet. Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium ning teema-aastat juhib Sihtasutus Innove. Loe lisaks: http://www.innove.ee/et/uudised/686/2017-on-eestis-oskuste-aasta/    

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles