Norra aitab Valgehobusemäele hüppetorni ehitada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgehobusemägi
Valgehobusemägi Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskusest on kolme talvekuu jooksul külastanud 29 500 inimest.


Inimestel on võimalus suusatada, kelgutada, lumerõngaga sõita, lumelauaga mäest alla lasta või lihtsalt niisama looduses aega veeta. Külastuskeskuse hoone on kujunenud seminaride korraldamise kohaks.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik lisas, et peale nende tegevuste on külastajad pöördunud vallavalitsuse poole soovitusega hakata vaatetorni ja korraliku laskumisnõlva olemasolu ära kasutades ehitama hüppemäge.


Kertsmik märkis, et hüppetorni ehitus on olnud jutuks ka keskust kaks korda külastanud Norra suursaadiku Stein Vegard Hageniga. «Norra suursaadikule mõte meeldis, ta lubas kaasa aidata ja teha tööd selle nimel, et Norra riik leiaks raha projekti elluviimiseks,» lausus ta.
Kertsmiku ütlust mööda oli suursaadik Stein Vegard Hageniga mõttega päri seetõttugi, et vaatetorni ümberehitus ei nõua nii palju raha kui uue hüppetorni püstitamine. Seni nüüdisaegne hüppetorn Põhja-Eestis puudub.


Suursaadik ei välistanud ka võimalust tuua edaspidi Valgehobusemäele treeningulaagrisse Norra suusahüppajaid, liiati kui Norra murdmaasuusatajatele on väga meeldinud võistelda Jaak Mae karikavõistlustel.
Nüüd on Kalju Kertsmikul on heameel teada anda, et hüppetorni esimese järgu ehitustöödega on võimalik alustada juba sel kevadel, et jõuda järgmiseks hooajaks lõpule.
Kokku kulub praeguse vaatetorni ümberehitusele hüppetorniks 25 miljonit krooni. Hüppetorni tuleb 40 meetrit kõrge ehk kaks meetrit kõrgem kui Otepää hüppetorn.


Esimesed ehitusdetailid on juba kohale jõudnud. Kel on huvi jälgida, kuidas Valgehobusemäe vaatetorn kõrgemaks tõstetakse, neil soovitas Kertsmik tulla kohale täna kella 18-24. «Kraana rentis vallavalitsus Tallinnast Vabaduse väljakult,» selgitas ta. «Torni pikendus peame lõpule viima veel täna, sest kraana peab olema homme tagasi Tallinnas Vabaduse väljakul võidusamba ehitusel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles