Talveralli startis Kihlist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Russi

Laupäeva varahommikul startis Türi lähedalt Kihli krossirajalt (pildil) 12. uunikute talveralli. Samas oli ka esimene kiiruskatse.

Ligi 360 kilomeetrit pikal teekonnal läbis Järva-, Viljandi- ja Pärnumaad peaaegu 125 motoriseeritud ekipaaži. Busside, veo- ja sõiduautode seas tegi kaasa ka paar tsiklit.

Osaliste eesmärk oli jõuda sihtkohta legendi alusel kontrollpunkte läbides ja ristsõna lahendades.

Talveralli korraldaja Priit Veski hindas ettevõtmise kordaläinuks. «Kõik läks plaanipäraselt, oli taas tore päev vanatehnikaga,» lausus ta. «Järelkaja on olnud hea. Juhtus ka paar kraavisõitu, kuid ühtegi tõsisemat intsidenti polnud.»

Kuigi ralli läks korda, võis finišipaigas Pärnus leida «langenuid», kes tantsupõrandale ei jõudnudki. Veski pidas seda mõistetavaks, sest sõita üheksa kuni kümme tundi vanatehnikaga jäistel teedel võib lusti kõrval osutuda ootamatult väsitavaks.

Korraldajana tunnistas Veski, et talverallil on olnud huvilisi rohkem, kui on ühel perel võimekust seda korraldada. «Tegemist on ühe suurima üritusega, mida kaks inimest oma vabast ajast sõpradele korraldavad. Sel korral oli sõpru üle Eesti kokku tulnud ligi 500,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles