Hukkunuga tulekahju põhjustas voodis suitsetamine

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Kolm nädalat tagasi Järva-Jaanis olnud tulekahju, milles hukkus üks inimene, sai alguse voodis suitsetamisest.

15. veebruaril kell 00.26 sai häirekeskus teate, et Järva-Jaani vallas Metsla külas põleb ühekorruseline puidust elumaja. Juba teatamise hetkel öeldi, et majas võib olla ka inimene. Esialgse info kohaselt oli majas tulekahju puhkemise hetkel veel kaks inimest, kes said hoonest omal jõul välja. Päästjate saabudes olid leegid juba akendest väljas. Päästjad alustasid koheselt kustutustöödega, mille käigus leiti toast voodist hukkunu. Maja muutus tulekahju tagajärjel kasutuskõlbmatuks.

Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo vanemspetsialist Teele Idavain teatas, et menetleja hinnangul sai tulekahju alguse voodis suitsetamisest ja toast, kus hukkunu leiti. Tuli levis kiiresti edasi pööningule ning teistesse ruumidesse.

Idavain lisas, et majas suitsuandurit ei olnud, küll aga paigaldasid 2008. aastal Päästeameti töötajad koostöös vabatahtlikega samasse kodusse töökorras suitsuanduri.

Hukkunuga tulekahju tagajärjel kutsuti Järva-Jaani vallas kokku erinevate ametkondade esindajad, et arutada ja kokku leppida edasised tegevused. «Üheks parimaks viisiks kurbade sündmuste vältimiseks peeti arutelul kodukülastuste läbiviimist,» sõnas ta.

Kontrollide käigus jätkatakse tähelepanu pööramist üldisele tuleohutusele – uuritakse kas suitsuandurid on oma õigel kohal ja töökorras, samuti kontrollitakse üle, millises seisukorras on küttesüsteemid ning kui teadlikud on kodanikud tuleohutusteemadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles