Välismaal abiellumine nõuab asjaajamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Pamela Parts ja Järva Teataja fotograaf Andrus Eesmaa registreerisid abielu küll Eestis, kuid pidasid pulmatseremooniat Mauritiusel, sest tahtsid midagi erilist kogeda.
Ajakirjanik Pamela Parts ja Järva Teataja fotograaf Andrus Eesmaa registreerisid abielu küll Eestis, kuid pidasid pulmatseremooniat Mauritiusel, sest tahtsid midagi erilist kogeda. Foto: Erakogu

Lõunamaal ookeani kaldal palmipuude all igavest armastust kinnitada ja pulmatseremooniat pidada ei pruugi enam jääda vaid heleroosaks unistuseks, ent kui seda päriselt teha, tuleb arvestada paberimäärimisega.

Järva maavalitsuse perekonnaseisuosakonna juhataja Marika Martini tähelepanekut mööda räägitakse praegu palju abiellumisest palmisaarel, aga see, mida tegelikult otsitakse, on ju tseremoonia pool, romantika, soojad liivad, jalad merevees ja palmid pea kohal.

Et kogu eelnevast paberimäärimisest pääseda, võiks Martini soovitust mööda abielu registreerida siiski Eestis ja välismaale sõita vaid tseremooniat pidama. «Me võtame siin kabinetis allkirjad, noored saavad oma dokumendi ja siis on nende tähtis päev seal palmisaarel,» selgitas ta.

Samamoodi talitasid ka ajakirjanik Pamela ja Järva Teataja fotograaf Andrus Eesmaa, kes registreerisid abielu küll Eestis, kuid pidasid pulmatseremooniat Mauritiusel.

Algul oli neilgi plaan ka registreerimine välismaal teha, kuid et dokumentide kordaajamine lisaks tülikusele tõotas osutuda üsna kulukaks, leidsid nad, et mõistlikum on palmide all vaid tseremooniat pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles