Eelkutseõpe aitab noortel otsustada

Katre Tatrik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Meister (vasakul), Heleni Puusemp ja Annabell Lohvart Türi gümnaasiumist toksivad  eelkutsekoolitusel õpetaja Peeter Savisaare juhendamisel kokku küll pesakaste, kuid eriala, millest aimu saama tuldi, on restaureerimine.
Helena Meister (vasakul), Heleni Puusemp ja Annabell Lohvart Türi gümnaasiumist toksivad eelkutsekoolitusel õpetaja Peeter Savisaare juhendamisel kokku küll pesakaste, kuid eriala, millest aimu saama tuldi, on restaureerimine. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa kutsehariduskeskuse neljandast eelkutsekoolitusest võtab tänavu osa 164 kaheksanda klassi õpilast 12 koolist, mida on rohkem kui eelmistel aastatel.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin rõõmustas, et rasketele aegadele vaatamata on lisandunud eelkutseõppe programmi rohkem omavalitsusi kui eelmistel aastatel. «Järelikult näevad omavalitsused seda positiivsena,» lisas ta.

Oselini väitel on Järvamaa kutsehariduskeskus eelkutseõppest üksnes võitnud. «Nii tulevad maakonnast meie kooli õppima just need, kes tahavad eriala õppida, ja kes seda tegelikult ei taha, need ei tule,» selgitas ta.
Eelõpe pakub valikuid
Oselin usub, et eelkutseõppe läbinud õpilased on põhikoolis oma valikute tegemisel küpsemad. «Meie eesmärk pole saada endale võimalikult palju õpilasi, meie eesmärk on, et meie õpilastel oleksid võimalikult laiad valikud,» selgitas ta.

Tänavu 15. jaanuarist 12. märtsini kestval eelkutseõppel on VIII klasside õpilastel valida arvutiteeninduse, hobusekasvatuse, teedeehituse, toitlustuse, laomajanduse, nüüdisaegsete põllutöömasinate, restaureerimise, autotehnika ja puhastusteeninduse eriala vahel.

TEAVE
Tänavu osalevad Järvamaa kutsehariduskeskuse eelkutsekoolituse programmis Aravete keskkool, Roosna-Alliku põhikool, Türi gümnaasium, Türi majandusgümnaasium, Ambla põhikool, Laupa põhikool, Järva-Jaani gümnaasium, Kabala põhikool, Retla kool, Väätsa põhikool, Päinurme internaatkool ja üks Paide gümnaasiumi õpilane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles