Järvamaa keskerakondlased pärivad peaministrilt aru

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Priit Simson

Keskerakonna Järvamaa piirkonna juhatuse liige Maret Põdra ütles, juhatus arutlest maa-apteekide edasise tegevuse üle Järvamaal ja Eestis üldse.

Suure küsimärgi all on nende tegevus just digiretseptide nõudest tulenevate lisainvesteeringu vajaduste tõttu, mida mittekasumlikult töötavad apteegid endale võimaldada ei suuda.
Põder selgitas, et Järvamaal ootavad oma tundi Paide Vee tänava apteegi haruapteegid Roosna-Allikul ja Väätsal. Suletud on juba Türi apteegi haruapteek Oisu alevikus.

Juhatus märkis, et lisaks apteekidele on lähiajal suletud ka postkontoreid.
Põder ütles, et toetudes eelnevatele probleemidele, tegi juhatus riigikogu liikmele Arvo Sarapuule edastada pöördumine arupärimiseks peaminister Andrus Ansipile ja regionaalministerr Siim Valmar Kiislerile. Arupärimises paluvad keskerakondlased selgitada, kas ja kuivõrd valitsus seaduste väljatöötamise käigus analüüsib kehtestatud nõuetest tulenevat muudatuste mõju kogu teenusteahelale ja tarbijaskonnale, olgu need e-teenused, riigiteenused või esmavajadusi katvad erasektori osutatavad teenused, ilma milleta maainimeste elukvaliteet oluliselt halveneb?

Milliseid konkreetseid samme ja meetmeid on regionaalminister ette võtnud maapiirkondades traditsiooniliste ning esmavajadusi rahuldavate teenuste säilitamiseks ja kättesaadavuse parandamiseks?
Kas regionaalminister on analüüsinud riiklikest nõuetest tulenevate investeeringuvajaduste mõju maapiirkonnas tegutsevatele väikeettevõtjatele ja teenuseosutajatele?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles