Turistid avastasid Järvamaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel aastal suurenes Järvamaa turismiobjekte külastanute hulk 2008. aastaga võrreldes kolmandiku jagu, suurt osa mängis selles Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus.

Turismiaasta 2009 kokkuvõtte koostanud Paide turismiinfokeskuse konsultandile Piret Sihvrile valmistas Järvamaa turismiobjekte külastanute koguarv suure üllatuse. «See ligi 108 000 külastust on ikka jube suur arv!» lausus ta. «Kui lisame siia ligi 19 000 majutust, ei saa kuidagi öelda, et Järvamaal ei käida.»

Maakonna tõmbenumbriks kujunes suusakeskus
Sihver tunnistas, et 2008. aastaga võrreldes oleks võinud pigem turistide vähenemist eeldada, sest üks suuremaid turismiobjekte, Paide Vallitorn, sulges aasta algul uksed ümberehitustöödeks.

Selle asemel suurenes turismiobjektide külastuste hulk kolmandiku jagu, eeldatava puudujäägi tegid kuhjaga tasa Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus, Päinurme koduloomuuseum ja Seidla tuulik.

Valgehobusemäe keskus pälvis eelmisel aastal kõige suuremat huvi, seda külastas üle 45 000 inimese ehk peaaegu 42 protsenti kõigist siseturistidest.
Keskuse projektijuhti Kalju Kertsmikku inimeste selline hulk ei üllatanud. «Kuigi keskusehoone valmis 2007. ja rajatised 2008. aastal, oleme mainekujundusega tegelenud juba kümmekond aastat,» põhjendas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles