Laulu- ja tantsupeo tuli süttib Paides

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
laulu- ja tantsupeo rongkäik
laulu- ja tantsupeo rongkäik Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Selle aasta laulu- ja tantsupeo «Järvamaa oma lugu» tuli süttib esimese Järvamaa laulupeo paigas Laululina kuju juures Paides Lembitu pargis laupäeval kell 11.

Järvamaa rahvakultuuri spetsialist ja üks peomõtte autoritest Lili Välimäe loeb ette Tiia Tamme loodud legendi laulupidude algusest. Peotule süütab Paide linnapea Kersti Sarapuu.


Paide kultuurikeskus peaadministraator Ülle Laas teatas, et nii nagu esimesel peol laulis meeskoor, laulab sel hetkel tulele Paide meeskoor ning laulu- ja tantsupeo ühise sümboli märgiks tantsib naisrahvatantsurühm Kägärä.
Peotuld kannab Paide gümnaasiumi õpilane Rein Saar, kes on Järvamaa poistekoori laulja, Paide gümnaasiumi segakoori laulja, rahvatantsurühma Päkad Paidest tantsija, ansambli Deja Vu laulja ning maakonna solistide lauluvõistluse «Laulukaar» võitja.


Peotuli liigub edasi Kaitseliidu Järva maleva abil Türile, kus selle võtavad vastu Türi abivallavanem Vahur Salom ja üks peomõtte autoritest Siiri Miir.
Rongkäigu alguseni saab tule hoiupaigaks Türi kultuurimaja. Enne rongkäiku loitsib Türi naisansambel Naized tulesse veelgi väge juurde ja tulest saab peotuli.
Laulu- ja tantsupidu «Järvamaa oma lugu» algab Türi lauluväljakul laupäeval kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles