Lõunanaabrid avastavad Kesk-Eesti võlusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seidla tuulik.
Seidla tuulik. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Üha enam võib Järvamaa külastajate seas kohata lõunanaabreid Lätist ja Leedust, kelle huvi Kesk-Eesti vastu sellel suvel märgatavalt kasvanud on.

Kõnekäänd ütleb, et enne kui minna Pariisi, tuleks Nuustakul ära käia. Sellest soovitusest on paljud eestlased kinni haaranud. Samal ajal kui välisturistide arv püstitab kogu Eestis rekordeid, on Järvamaal kasvanud pigem siseturism.

Paide Turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver tõdes, et mai oli tõepoolest rahvarohkem kui kunagi varem, kuid seda pigem eestlaste kui välismaalaste osas. Järvamaal on peamised välisturistid Põhja-Eestisse kauneid jugasid imetlema suunduvad lätlased ja leedukad, sekka ka soomlasi.

Üks põhjus, miks Järvamaa meie lõunanaabrite seas populaarseks on muutunud, on Seidla tuuleveski ja Eesti Ringhäälingumuuseumi kuulumine Balti ringreisi reisimängu.

Eesti Ringhäälingumuuseumile, mis veel mõni kuu tagasi Balti ringreisi Eesti edetabelis esikohta hoidis, on lätlastest ja leedukatest külalised sel suvel tavapärane vaatepilt. Samas näeb muuseumi juhataja Juhan Sihver sihtgrupina pigem eestlasi, kellele näituse ekspositsioonid tutvustavad rahvusringhäälingu sünnilugu, kuid muuseumi tehnika-alane väljapanek pakub kindlasti huvi ka välismaistele külalistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles