Tiina Oraste: Ma ei mõista ülikooli juhtkonna otsust

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Oraste
Tiina Oraste Foto: AFP / Scanpix

Tiina Oraste
Järva maavanem
Isamaa ja Res Publica liit

Ma ei mõista ülikooli juhtkonna otsust kolledži sulgemise kohta, sest rahaline võit on ju väike. Kõrghariduse alarahastamise probleemile on vaja lahendus leida, aga kindlasti ei ole selleks ühe kolledži sulgemine. Türil alustas sügisel õppetööd rekordarv üliõpilasi, loodud on arvestatav materiaalne baas heal tasemel õppetöö läbiviimiseks. Äsja kinnitas nõukogu kolledži uue arengukava. Tartu Ülikooli Türi kolledž on Järvamaa ja kogu Kesk-Eesti jaoks oluline õppeasutus, mille kadumine mõjutab kogu regiooni arengut ja süvendab regiooni mahajäämust teiste Eesti piirkondadega võrreldes.

Suurte keskuste eelisarendamisega teiste piirkondade arvelt on mindud selgelt liiale. Vabariigi President ütles alles eile kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaual peetud kõnes, et Eesti ei tohi vaid nelja keskuse ümber koonduda, temaga tuleb ainult nõustuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles