Järvamaast võib saada üks omavalitsus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Paide linnavolikogu tahab tänasel istungil teha kõikidele Järvamaa omavalitsustele ettepaneku alustada läbirääkimisi haldusterritoriaalse reformi üle.

Paide linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa on kindel, et volinikud on ettepaneku tegemise poolt, sest teemaga on juba pikalt tegeldud. «Seejärel ootame kõigilt 11 vallavolikogult vastust, kas nad tahavad ühinemisläbirääkimisi alustada või mitte,» lisas ta.


Hiiemaa sõnas, et edasi asuvad ühinemise pooldajad tööle ja kui kõik tingimused on selged, on jälle iga volikogu otsustada, kas nendel tingimustel liituda või mitte.
Hiiemaa hinnangul on aega küllalt selleks, et natukene vähem kui kolme aasta pärast tulevatel kohalike omavalitsuste valimistel valitaks juba uue omavalitsuse volikogu liikmeid.


Türi vallavolikogu esimees Toomas Marrandi ütles, et Paide ettepanek moodustada Järvamaale üks omavalitsus tuleb talle üllatusena. «See on tõesti nagu välk selgest taevast,» tunnistas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles