Töötuse langus pidurdus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Kui oktoobri jooksul oli töötukassa Järvamaa osakonnas arvel 1751, siis novembris 1750 töötut.


Neist 394 on tööd otsinud rohkem kui aasta.
Novembris asus tööle 85 töötut, 16 ettevõtjat sai palgatoetust, 12 töötut asus tööpraktikale, 16 suundus koolitusele. Novembri jooksul registreeriti Järvamaa osakonnas 222 uut töötut, neist 21 oli kaotanud töö koondamise tõttu.
Töötuse määr on Järvamaal 9,0 protsenti. Töötute seas on rohkem mehi (55%) ja vanemaealisi (üle 50aastaseid 31%), kesk- või kutseharidusega inimesi (39%). Kõrgharidusega tööotsijaid on Järvamaal vaid 4%.
Osakonna juhataja Eha Tasang ütles, et alates jaanuarist osutab töötukassa teenuseid vastavalt tööturuteenuste seadusele. «Eriti puudutab see palgatoetuse andmist tööandjatele: seaduse kohaselt saab toetada ainult pikaajaliste töötute töölevõtmist, kes on aktiivselt tööd otsinud vähemalt 12 kuud,» selgitas ta.
Tasangu hinnangul pole see tööandjate võimaluste vähendamine, vaid töötute võimaluste suurendamine.
Selle aasta algul oli töötukassa Järvamaa osakonnas registreeritud 2550 töötut, alla 2000 langes registreeritud töötute hulk augustis, mil arvel oli 1927 töötut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles