Hääletades unistustemaale lähemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui kolm aastat tagasi külastas tänavu Paide ühisgümnaasiumi XI klassi lõpetanud Olga Chuykina koolis rahvusvahelise õpilasvahetuse firma YFU (Youth For Understanding) teabetundi, ei osanud ta mõeldagi, et peab suure unistuse – Hollandisse vahetusõpilaseks mineku nimel üle oma varju hüppama.

Praegu murrab Olga igal hommikul ärgates pead noorele inimesele ebahariliku mure üle: kuidas koguda kahe kuuga Hollandisse sõidu tarvis 3300 eurot. Vaatamata ettetulevatele keerukustele on Olga võtnud südameasjaks järgida kõhutunnet ja panna end proovile.

YFU on umbkaudu 60 aastat tegutsenud organisatsioon, mis loodi pärast II maailmasõda tekkinud pingete tõttu. Eesmärk oli suurendada eeskätt noorte tolerantsust eri riikidesse reisimise kaudu. «Sa lähed kodumaalt eemale ja saad aru, et ka teistes riikides on inimesi, kultuuri ja inimlikkust vaatamata sõdadele,» selgitab 18aastane Olga, kelle teekond unistuseni algas 2015. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles