Digikassa aitab koguda keskmiselt 125 eurot aastas

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Rohkem kui 80 000 SEB klienti, kes koguvad Digikassa abil sente kaardimaksetelt, on sellega oma kontole säästnud keskmiselt 125 eurot aastas.

 

„Digikassa on populaarsem naiste hulgas, kes moodustavad kasutajatest 58 protsenti. Kõige suuremad fännid on 25–3-aastased noored, kellest paljudel on elektrooniline rahakassa aidanud astuda esimesi samme säästude kogumisel. Kaardimaksetelt sente kõrvale pannes on lihtne koguda endale tulevikuks märkimisväärne rahatagavara, et kasutada seda hiljem näiteks mõneks suuremaks ostuks, reisimiseks või kodu remondiks,“ ütles SEB jaepanganduse divisjoni direktor Tõnu Sepp.

SEB unikaalne kogumislahendus võimaldab nagu traditsioonilise hoiupõrsa puhulgi koguda kaardimaksete käigus tekkivaid virtuaalseid sente. Nimelt ümardab pangasüsteem iga päeva lõpus deebetkaardiga tehtud maksed järgmise täiseuroni ja kannab vahe järgmise päeva hommikuks kliendi arvelduskontolt kogumishoiusele.

Näiteks kui maksta päeva jooksul kaardiga 6 eurot ja 40 senti, siis järgmise päeva hommikuks jõuab kogumishoiusele 60 senti (7,00 – 6,40 = 0,60). Kui maksta kaardiga päeva jooksul mitu korda, siis toimub ümardamine iga makse kohta eraldi.

Kogusumma kantakse kogumishoiusele ühekorraga. Juhul kui kaardiga tasutud summa on juba täiseurodes (näiteks 2 eurot), siis ülespoole ümardamist ei tule ja Digikassasse sellelt tehingult raha ei laeku.

SEB kliendid saavad Digikassat aktiveerida internetipangas või pangakontoris. Digikassa leping on tähtajatu ning teenuse avamine ja kasutamine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles