Koeru võib loobuda riigigümnaasiumi ideest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis käis haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (keskel) Koeru keskkoolis, kus kohtus ka Ambla ja Järva-Jaani valla juhtidega. Siis oli koolijuht Tiit Kaldal (vasakul) ja tollasel vallavanem Aldo Tammel põhjust rõõmustada, sest minister leidis, et riigikooli mõtet tasub kaaluda.
Aprillis käis haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (keskel) Koeru keskkoolis, kus kohtus ka Ambla ja Järva-Jaani valla juhtidega. Siis oli koolijuht Tiit Kaldal (vasakul) ja tollasel vallavanem Aldo Tammel põhjust rõõmustada, sest minister leidis, et riigikooli mõtet tasub kaaluda. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel neljapäeval pidasid Aravete keskkoolis koosolekut Järva-Jaani ja Ambla valla piirkondlik hariduskomisjon, kes koostas ühispöördumine Koeru vallavolikogule.

Komisjoni liige, Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Sirje Pehk lausus, et pöördumises soovivad nad teada, kas Koeru taotleb endiselt riigigümnaasiumi moodustamist, ja kui see nii ei ole, kas ta on nõus kolmanda vallana osalema piirkondliku hariduskomisjoni töös. «Vastust ootab komisjon 7. veebruariks,» lisas ta.

Koeru vallavanem Väino Tippi sõnas, et volikogu pole veel otsust teinud, kuid on üsna tõenäoline, et Koeru loobub riigigümnaasiumi loomise mõttest. «Teist väljapääsu meil pole, sest riigigümnaasiumi loomise üks eeldus on, et peame nõusoleku saama kolmelt lähivallalt, aga seda me ei saa,» selgitas ta.

Selline tingimus on kirjas Koeru valla ja haridus- ja teadusministeeriumi ühiste kavatsuste kokkuleppes, mis allkirjastati oktoobri keskpaigas. «Oleme sundseisus. Me ei saa riigigümnaasiumi ideega edasi minna, kui ministeerium meilt seda (lähivaldade nõusolekut – toim) nõuab,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles