Esimesed tööproovid tõid kiiresti selguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates jaanuarist saab registreeritud töötu enne tööleasumist proovipäeval ameti sobivust katsetada. Mehele, kes tahtis tööle asuda katustelt lumelükkajana, sai katusele minnes selgeks, et ta kardab kõrgust. (Pildil olevad mehed ei ole looga seotud).
Alates jaanuarist saab registreeritud töötu enne tööleasumist proovipäeval ameti sobivust katsetada. Mehele, kes tahtis tööle asuda katustelt lumelükkajana, sai katusele minnes selgeks, et ta kardab kõrgust. (Pildil olevad mehed ei ole looga seotud). Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaal on töötukassa uut teenust – tööproovi – katsetanud kaks ettevõtjat ja kaks tööotsijat. Teenust kiidavad nad heaks, sest üks proovipäev tegi vastastikuse sobimatuse kiiresti selgeks.

Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang sõnas, et tööproov kestab üks kuni kolm päeva. «Nii kaua saab töötu käia tööl ja katsetada, kas töötingimused, -ülesanded ja kolleegid on sobivad, ja tööandja näeb, kas tööotsija on valmis ja võimeline sellist tööd tegema,» selgitas ta.
Proovipäevade eest töötasu ei maksta ning töötul säilivad töötustaatus ja -toetus või töötuskindlustushüvitis, sõidukulu katab töötukassa.

Et teenus on uus ja paljud ettevõtjad pole sellest veel kuulnud, on seda Järvamaal seni kasutatud vaid kaks korda.
Esimesena võttis tööotsija tööproovile osaühing Diatreem, kes vajas katustelt lume koristajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles