Koigi vald tunnustab kohalikku ettevõtjat

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi mõis
Koigi mõis Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järgmisel teisispäeval vabariigi aastapäevale ja valla sünnipäevale pühendatud kontsertaktusel annab Koigi vald teenetemärgi ettevõtja Elmar Meikupile.

Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg ütles, et Meikup on Elen Puidutöötlemise ASi omanik ja juhataja. Elen Puidutöötlemise AS asus Koigi vallas tegutsema 1994. aastal kuue töötajaga, aga 1999. aastal oli töötajaid juba 75.
Tootmistehnoloogia arengu ja nüüdisajastamise tulemusel on praegu jäänud töötajaid 38. Küll on kogu aeg suurenenud toodangu maht. Elen Puidutöötlemise AS toodab puusärke. Kui algusaastatel valmis neid aastas 2000 alla, siis 2010. aastal 19 673. Toodangut turustab ettevõte lisaks Eestile veel Saksamaale, Soome ja Rootsi.


Lisaks põhiettevõtmisele tootmises rajas Meikup 2008. aastal Koigi valda oma kodu ja selle ühisosana jahindusturismi võimalusi pakkuva Sinso jahimaja, kuhu broneeringud ulatuvad aastasse 2013.
Meikup on olnud Koigi vallavalitsuse liige aastail 2006–2009. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles