Tõeline kevad jõuab kohale aprillis

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides Väike-Aia tänaval Järva Teataja toimetuse naabermaja ääres on esimesed lumikellukesed kuuseokste vahelt juba ninad välja pistnud.
Paides Väike-Aia tänaval Järva Teataja toimetuse naabermaja ääres on esimesed lumikellukesed kuuseokste vahelt juba ninad välja pistnud. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Kuigi eile öösel algas kalendri järgi kevad, pole Järvamaale jõudnud ei kuldnokad ega ka lõokesed, isegi vahtramahl pole veel jooksma hakanud.

Türi vallas Mäekülas elav ilmavaatleja ja aednik Leo Rehela tunnistas, et ootab pikisilmi tõelist kevadet ja kibeleb juba aeda, kuid kahjuks peab kannatust varuma. «Suure igatsusega vaatan aknast välja, et pääseks kevadtöid tegema,» tunnistas ta.


Kevade esimesel päeval mõõtis Rehela koduõues lume paksuseks 53 sentimeetrit. Nii palju lund on tema andmetel sealkandis kevade algul olnud maas natuke üle poolesaja aasta tagasi. «Praegune kevade algus on väga haruldane, sest enamasti on selleks ajaks juba suurem osa lund sulanud,» ütles ta.


Tavaliselt on kevade alguseks tagasi jõudnud esimesed kevadekuulutajad, kuid tänavu pole Rehela kohanud ei kuldnokka ega lõokest. «Ega meil ole ka praegu ühtegi ruutmeetrit lumest vaba maad, mis võiks neid siia meelitada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles