Rajaleidja keskus kutsub teemapäevale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Rajaleidja keskus.
Järvamaa Rajaleidja keskus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa Rajaleidja keskus korraldab teemapäeva  „Kärgpere lapsed – märkamine, mõistmine ja toetamine“, mis toimub 21. septembril kl 13-16.15 Paides Järva maavalitsuse saalis (Rüütli tn 25, IV korrus). Teemapäev on osalejatele tasuta.

 

Lektoriks on raamatu „Eluterve kärgpere käsiraamat“ (2016) autor ja terapeut Katrin Saali Saul.

Katrin Saali Saul on oma töös pereterapeudina kohanud kärgpere lapsi, keda iseloomustab järgnevalt: „traumeeritud valujõgedes kümblevad lapsed, kelle õpitulemused on kehvad, sotsiaalsed oskused madalad ja närvid krussis“. Arvestades ühiskonnas muutunud peremudelit ja seda ilmestavat statistikat, võib selliseid lapsi sattuda igasse lasteaiarühma ja/või klassikollektiivi.

Kuigi on vanemate teha, missuguseks kujuneb elu kärgperes — kas nagu herilasepesas või hoopis mesilassülemis - on lapse ümber mitmeid teisigi täiskasvanuid, kes saavad talle (ja perele) toeks olla.

Teemapäeval räägib Katrin Saali Saul, millised on kärgpere võlud ja valud ning mis on lapse heaolu silmas pidades kõige olulisem ja talle parim.

Teemapäeva sihtrühm: kooli- ja lasteaiaõpetajad, tugispetsialistid, valla sotsiaaltöötajad, lastekaitse spetsialistid, noorsootöötajad, lapsevanemad.

Registreerumine hiljemalt 20. septembrini (või kuni kohti jätkub) e-posti aadressil maarika.heinaste@rajaleidja.ee või infotelefonil 5886 0705,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles