Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Jääle mineku keeld kehtib juba mõnda aega kõikjal, kuid et koerad lugeda ei oska, peaksid omanikud oma lemmikutel paremini silma peal hoidma. Seda meelt on türilane Madle Serglov, kes reedel, 13. aprilli ühe kuldse retriiveri laadse koera Türi tehisjärvel külmast ja jäisest hauast päästis. Serglov selgitas, et oli oma koeraga tehisjärve ääres jalutamas, kui märkas jääpankade vahel ulpimas üksikut suuremat kasvu heledat koera.Polnud kahtlustki, et koer on hädas, seega valis ta kiirelt 112. Õnneks jõudis Türi päästekomando mõne minutiga kohale ja aitas jääaugus hulpiva koera kaldale. «Kiired ja tublid poisid. Kiidan!» sõnas Serglov.

*Nii nagu teistes maakondades, ei pääsenud ka Järvamaa nädalavahetusel kulupõlengutest. Paraku ei jäänud punasest kukest puutumata ka majapidamised, mis võtsid erinevatel põhjustel tuld. Kohati töötasid päästjad oma võimet piiril, sest väljakutseid tuli igalt poolt ühel ja samal ajal. Enamik kulupõlenguid said päästjate hinnangul alguse inimeste hooletust käitumisest või lõkke järelvalveta jätmisest.

*Nädalavahetus oli Paide teatri ja muusikamajas tantsivate laste päralt, sest sinna kogunes üle Eesti festivali Koolitants paremik. Põhjust pöidlaid hoida oli ka kohalikel, sest laureaadi tiitlile pretendeeris kolm Paide tantsurühma ning üks Paide rühm pääses teleekraanile Rahva Lemmiku staatust püüdma. Ehkki suuri võite seekord koju ei jäetud, said lapsed lavalt palju häid emotsioone ning nende juhendajad kuulsid ohtralt kiidusõnu.

Lisaks nendele teemadele saab Järva Teatajast lugeda:

*Mida lootsid Paide ühisgümnaasiumi abituriendid eesti keele riigieksmile vastu minnes

*Mis ettevõtted esindavad Järvamaad Maamessil

*Millega üllatavad Järvamaa harrastusteatrid

*Kes rokkisid Järva-Jaanis kevade välja

*Kelle saab Viking Window korvpallimeeskond oma poolfinaali vastaseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles