Kratt süütas Paides laulu- ja tantsupeo tule

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Eile õhtul kell 22. süüdati Paides Lembitu pargis tänavu juba 104. korda toimuva maakonna laulu- ja tantsupeotuli.

Erinevalt varasemate aastate traditsioonilisest tulesüütamisest, süütas tänavuse laulupeotule kratt, kel tööd tehes ja varandust kokku kandes silmist lausa tuld välja lõi.


Krati oli kokku meisterdanud talupoeg Arlet, kes rohkem kui rikkust ja varandust tahtis enesele laulu- ja tantsupeo ajaks laulu- ning tantsuoskust, mida käepärastest vahenditest loodud kratt talle nii Paide meeskoori, naisrühma "Ilodus" kui ka "Riikari" esinemise näol kätte tõi.


Süüdatud laulupeotulega asus kratt aga teele, et läbi kogu maakonna rännates laulupeotuld jagada ning inimesi sel laupäeval kell 17. Aravetel Kangrumäel algavale maakonna laulu- ja tantsupeole kutsuda.


Paide linnapea Kaido Ivask süütas tseremoonial küünlad Lembitu pargis asuva "Laululina" skulptuuri juurde, kus küünlad valgustavad "Laululina" kuni laulupeotule kustumiseni laupäeva õhtul.

ROHKEM PILTE
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles